Biologisch cadeau: beter voor jou, beter voor de aarde

Met een biologisch cadeau geef je niet alleen een verantwoord cadeau, maar ook een origineel cadeau. Een biologisch cadeau is gemaakt van natuurlijk materiaal en heeft vaak een uniek ontwerp. In dit blogartikel geven wij je inspiratie voor een mooi biologisch cadeau!

Biologisch cadeau: een kwalitatief en bewust cadeau

Een biologisch cadeau is op een bewuste manier gemaakt. Namelijk onder eerlijke en gezonde omstandigheden voor de makers. Daarnaast is de impact op het milieu minimaal. Bovendien is er goed nagedacht over het design zodat je vooral ook een mooi biologisch cadeau kunt geven. Zo kies je bijvoorbeeld voor prachtige badproducten van biologisch katoen. Daarnaast kies je uit huidverzorging samengesteld met pure, biologische ingrediënten. Kortom, verwen jezelf of een ander met een mooi biologisch cadeau!

Cadeaus gemaakt van biologisch katoen

Wist je dat de productie van regulier katoen verre van duurzaam is? Zo wordt er veel water en energie gebruikt waardoor het een enorme impact heeft op het milieu. Bovendien worden er veel chemische stoffen gebruikt. Deze komen niet alleen in de natuur terecht, maar ook de productiearbeiders komen hiermee in aanraking waardoor het schadelijk is voor de gezondheid. Biologisch katoen daarentegen wordt wel op een duurzame manier geproduceerd.

Handdoek van biologisch katoen

Een mooi biologisch cadeau is bijvoorbeeld een handdoek gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen. Er wordt duurzaam gebruik gemaakt van energie en water. Bovendien zijn er criteria wat betreft de werkomstandigheden van de arbeiders. Je kunt kiezen uit twee maten, namelijk 75 x 150 cm met daarnaast een badlaken van 100 x 150 cm. Beide in een mooie, frisse witte kleur. Tenslotte kun je ook een luxe badset of luxe saunaset geven als biologisch cadeau. Naast een grote handdoek, vindt je in deze set ook de heerlijke zeep van Werfzeep. Tezamen verpakt in een handige meeneemtas. Wist je dat handdoeken van biologisch katoen superzacht zijn?

sauna WEB

Badspons van biologisch katoen

Veel badsponzen zijn gemaakt van goedkoop synthetisch materiaal. Dat is niet alleen milieuvervuilend materiaal, maar ook is het een weinig hygiënisch materiaal. Zo blijft er gemakkelijk vuil in achter doordat het materiaal verstikkend is. Een badspons van biologisch katoen is echter wel ademend. Bovendien kun je deze gemakkelijk uitwassen. De kern is gemaakt van plantaardige cellulose en maakt de badspons composteerbaar. Kortom, een mooi plasticvrij alternatief voor een zachte huid!

Gezichtsmasker van biologisch katoen

Nieuw is het katoenen gezichtsmasker van het duurzame merk Fair Squared. Gemaakt van Fairtrade biologisch katoen. Hoe werkt het? Jouw lievelings gezichtsmasker doe je in een kommetje en het katoenen gezichtsmasker dompel je hierin onder. Vervolgens leg je het op de huid en laat je het intrekken. Na gebruik kun je het katoenen gezichtsmasker gemakkelijk wassen voor herhaaldelijk gebruik. Met dit katoenen gezichtsmasker maak je het aanbrengen van een masker veel aangenamer. Bovendien kan het zijn werk veel beter doen!

biologisch cadeau

Huidverzorging met biologische ingrediënten

Ook een mooi biologisch cadeau is huidverzorging gemaakt met 100% biologische ingrediënten. Bijvoorbeeld biologische olijfolie, biologische amandelolie of biologische arganolie. Zo worden deze natuurlijke ingrediënten niet alleen op een duurzame manier geteeld, maar ook profiteer je optimaal van de werkzame stoffen. Voor een mooie en gezonde huid!

Body soap met biologische abrikozenpitolie

Abrikozenpitolie is zeer heilzaam voor de huid. De body soap (die bovendien ook voor je gezicht te gebruiken is) is gemaakt van biologische abrikozenpitolie. Daarnaast vindt de productie plaats onder Fairtrade omstandigheden. Abrikozenpitolie is zeer geschikt voor de gevoelige huid en ruikt bovendien heerlijk!

Haarverzorging met biologische arganolie

Arganolie wordt ook wel het ‘Marokkaanse goud’ genoemd. En dat is niet voor niks. Het is een bijzonder voedende olie voor zowel huid als haar. Haar dat droog of beschadigd is, zal gauw weer glanzen en er gezond uitzien. De Fairtrade biologische arganolie wordt gemaakt onder eerlijke voorwaarden waardoor kleine boeren kunnen investeren in een betere toekomst. 

Massageolie met biologische olijfolie

Biologische massageolie wordt veel beter door de huid opgenomen. Zo weet je ook zeker dat je alleen maar pure ingrediënten gebruikt. Massageolie van biologische olijfolie werkt zeer kalmerend en verwarmend voor de huid. Daarnaast is deze goed smeerbaar en daardoor onze favoriete massageolie!

Winkelwagen
Scroll naar top
×

Wij helpen u graag!

Klik op een van onze medewerkers om te chatten via WhatsApp of bel ons op:
06-18502001 (van 09.00 tot 18.00)
of stuur ons een e-mail naar: [email protected]

× Live chatten via WhatsApp