Cadeau duurzaamheid

Waarom een duurzaam kado past bij een gezond leven

Een cadeau duurzaamheid voorkomt verspilling!

We geven je enkele creatieve ideeën voor duurzame cadeaus, inclusief duurzame cadeautjes onder 10 euro en duurzame cadeaupakketten. Lees meer

duurzame waterflessen als Cadeau duurzaamheid

Koop geen plastic flesjes meer

Maar gebruik van een mooie waterfles, deze is makkelijk hervulbaar, stylish en beter voor je gezondheid! Met nog meer plastic afval vergroot je de plastic soep in onze oceanen. Kies daarom ook voor een cadeau duurzaamheid.

Een groot deel hiervan zijn plastic wegwerp waterflesjes. Deze brengen ernstige schade toe aan onze aarde. Bovendien zit in plastic flesjes de stof BPA wat schadelijk is voor je gezondheid.

Eet minder vlees en vaker plantaardig

Eet minder vlees en verminder zo het verbruik van fossiele brandstoffen en water. Maar ook voor een beter welzijn van de dieren. Dus eet vaker plantaardig, zoals meer groente en peulvruchten. Bovendien zul je merken dat je door het eten van minder vlees en meer groente je ook fitter zult gaan voelen! Wil je toch af en toe vlees eten, kies dan voor biologisch vlees.

Dopper groen

Ga fietsen en laat je auto staan

Laat de auto vaker staan voor een schoner milieu! Verminder de CO2 uitstoot van je auto en pak vaker de fiets. Want met fietsen heb je gelijk je dagelijkse beweging! En wist je dat ook wandelen heel goed voor je is? Met al een halfuurtje wandelen per dag kun je je humeur flink verbeteren. Ook als cadeau duurzaamheid voor je personeel.

Koop minder en voel je beter

Met het kopen van minder spullen kun je een grote impact behalen op het milieu en het klimaat. Dus probeer te consuminderen en breng of geef spullen weg die je niet meer gebruikt.

Waarom het leven met minder spullen gezonder is? Behoud alleen de spullen waar je echt blij van wordt. Want leven met minder spullen geeft lekker rust in je hoofd! Kies daarom ook voor een cadeau duurzaamheid zoals duurzame cadeaus voor haar en hem en je kind.

Verspil geen voedsel en kook bewuster

Verspil geen voedsel want er wordt elke dag onnodig veel voedsel verspild. Zo zonde! Dus koop en kook bewuster, wees creatief! Maak eens een boodschappen en recepten planner voor de hele week. Daarnaast kun je gebruik maken van handige en gezonde voedselbewaardozen. Ook voedsel bespaar je met een cadeau duurzaamheid.

Kies voor biologisch voedsel

Kies zoveel mogelijk voor biologisch voedsel. Want dit is beter voor de boeren, de dieren, onze natuur en onze gezondeheid. Kies je voor biologische groente en fruit dan vermijd je gifstoffen en profiteer je optimaal van de vitaminen.

Gebruik natuurlijke en diervriendelijke cosmetica

Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke en diervriendelijk cosmetica en huidverzorgingsproducten. Want deze bevatten geen schadelijke stoffen welke jouw lichaam kunnen binnendringen. Kijk eens welke producten je vandaag zou kunnen vervangen voor betere alternatieven. Let ook eens op de keurmerken van biologisch, dierproefvrij en vegan.

Kies voor plantaardige melk

Kies eens vaker voor plantaardige melk zoals amandelmelk of havermelk. Want dit is beter voor de koeien en ons milieu. Maar ook voor onze gezondheid. Want regelmatig koemelk drinken kan ook nadelen hebben voor onze gezondheid.

Douche korter en douche koud

Verminder je watergebruik en probeer korter te douchen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een handige douchecoach. En sluit je douchebeurt eens af met een koude douche. Want dit bevordert de bloedsomloop en verbetert je energieniveau! Een cadeau duurzaamheid dat energie bespaart.

Bewuste keuzes maken geeft voldoening

Tenslotte, onthoud dat het maken van bewuste keuzes voldoening geeft. Voor de wereld maar ook voor jezelf! Begin dus vandaag nog met deze 10 tips voor een duurzaam en gezond leven. Kies met de Nationale Groene Kadobon uit een groot assortiment van duurzame kadootjes naar keuze. Enjoy!

Zoals je ziet betekent duurzamer leven vaak ook gezonder leven, een win-win situatie dus! Voor een betere wereld en meer voldoening uit je leven. Met elke duurzame stap, hoe klein ook, komen we verder. Welke stap zet jij vandaag?  Begin met een cadeau duurzaamheid!

Waarom duurzaam consumeren?

Wees goed en zuinig op onze aarde. Alles wat we doen en consumeren laten we een CO2-afdruk achter. Door deze zo klein mogelijk te houden maak je de wereld weer wat groener. Lees ons duurzaam blog en onze 10 tips waarmee je vandaag al kan gaan beginnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
×