Circulair cadeau: 5x bijzonder duurzaam!

Een circulair cadeau is niet alleen heel duurzaam, maar ook heeft het vaak een uniek ontwerp. Zo geef je dan ook een mooi cadeau dat verantwoord en vooral heel origineel is!

Circulair cadeau: wat is dat precies?

Wat is een circulair product precies? Circulaire producten worden gemaakt van eerdere gebruikte producten die niet meer functioneel zijn. Echter zijn de materialen van deze oude producten vaak nog wel bruikbaar. Van deze oude producten worden dan weer nieuwe producten gemaakt. De materialen krijgen dus een tweede kans waardoor er minder belasting is voor het milieu.

Tenslotte hoeven er geen nieuwe grondstoffen te worden aangesproken of nieuwe materialen worden gemaakt. Door het creatieve hergebruik van producten en materialen, onstaat vaak een bijzonder ontwerp. Dat maakt een circulair product of circulair cadeau dan ook niet alleen duurzaam, maar ook heel mooi! Wij geven 5 tips voor unieke circulaire cadeaus!

Vegan riemen gemaakt van gebruikte brandweerslangen

Ben je op zoek naar een nieuwe riem, maar wil je liever geen (nieuwe) lederen producten aanschaffen? De ledersector is tenslotte nog steeds een sector waar veel ongelijkheid bestaat.

Zo werken de fabrieksmedewerkers vaak onder oneerlijke en onveilige omstandigheden. Daarnaast is het vaak onbekend waar het leder precies vandaan komt. Dierenwelzijn is dan ook een reden om lederen riemen te laten liggen.

De riemen van Bendl zijn echter niet van echt leder te onderscheiden en toch gemaakt van duurzaam en vegan materiaal. Ze zijn namelijk gemaakt van oude brandweerslangen!

Handgemaakt en verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Mooie, stoere riemen voor zowel mannen als voor vrouwen. Bovendien zijn er zelfs vegan hondenriemen. Kortom, een mooi circulair cadeau!

https://youtu.be/pMZTW9uheMc


Ontdek hier alle gerecyclede riemen

Upcycling: oude wijnflessen worden nieuwe waterglazen


circulair cadeau

Lege wijnflessen worden vaak direct na gebruik weggegooid. Zonde eigenlijk, want het glas is meestal nog erg mooi. Rebottled verzamelt oude wijnflessen en maakt hier nieuwe glazen van!

Doordat geen wijnfles hetzelfde is, zijn ook de nieuwe drinkglazen niet helemaal identiek. Maar juist dat maakt deze producten zo bijzonder. Geef de glazen als uniek circulair cadeau, want ze worden ook geleverd in een mooie doos.

Ze zijn er in de kleuren groen en bruin, maar ook in helder glas. Wel zo fijn is dat de glazen gewoon in de vaatwasser mogen. 

De prachtige drinkglazen worden bovendien gemaakt in een sociale werkplaats door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mooi toch?Ontdek hier alle gerecyclede waterglazen

Gerecycled speelgoed gemaakt van gebruikte melkflessen

Ook speelgoed is een product waar nog veel duurzaamheid te winnen is. Speelgoed wordt tenslotte voor een beperkte periode gebruikt en vervolgens weggegooid. Daarbij wordt veel speelgoed nog steeds gemaakt van kunststof materiaal dat onze plastic afvalberg verder doet groeien.

Dit moet en kan ook anders. Het duurzame merk Green Toys kiest er dan ook voor om geen nieuwe grondstoffen te gebruiken voor hun speelgoed. Voor al het speelgoed dat zij maken gebruiken ze namelijk het ‘afval’ van oude melkflessen. Zo maken zij mooi, kleurrijk en creatief speelgoed voor jongens en meisjes.

Wist je dat speelgoed vaak gifstoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor kinderen? Het duurzame speelgoed van Green Toys is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en is geheel vrij van BPA, ftalaten en PVC. Kortom, voor veel, veilig en duurzaam speelplezier!

https://youtu.be/qKyUcqp7Vqs


Ontdek hier alle gerecycled speelgoed

Gerecyclede tassen gemaakt van gebruikte theezakken


circulair cadeau

Veel tassen worden gemaakt van materialen die niet zo vriendelijk zijn voor ons milieu, zoals kunststof of PVC. Daarnaast vergt de productie hiervan veel van onze energiebronnen.

Een duurzame tas is dan ook een mooi en tegelijk een praktisch circulair cadeau. Ken je Ragbag al? Zij produceren mooi ontworpen tassen die zijn vervaardigd van oude theezakken in India.

Dit gebeurt op Fairtrade wijze waarbij de arbeiders werken onder eerlijke omstandigheden. De duurzame productie zorgt bovendien voor de mooie natuurlijke uitstraling van deze tassen. Kies uit een handtas, een office bag, een laptop tas of een yoga tas!Ontdek hier alle gerecyclede tassen

Hippe regenjassen gemaakt van oude PET-flessen

Ieder jaar belanden er heel veel oude regenjassen bij het afval. Regenjassen worden veelal gemaakt van PVC. Het is een goedkoop materiaal, echter wel een schadelijk materiaal voor ons milieu en voor onze gezondheid.

Het Nederlandse merk Maium maakt wel duurzame regenjassen, namelijk van gerecyclede plastic flessen. Voor 1 regenjas worden maar liefst 70 flessen gebruikt. Zo wordt dus enorm bespaard op het winnen van nieuwe grondstoffen.

Bovendien hebben zij veel oog voor het ontwerp van de regenjassen. Zo zijn ze gemaakt om er probleemloos mee te fietsen en zijn ze verkrijgbaar in verschillende prachtige kleuren. Een onmisbaar duurzaam item dus, maar ook een prachtig circulair cadeau die zeker gewaardeerd zal worden!Ontdek hier alle gerecyclede regenjassen


Ontdek nog meer inspiratie voor duurzame cadeaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
×

Wij helpen u graag!

Klik op een van onze medewerkers om te chatten via WhatsApp of bel ons op:
06-18502001 (van 09.00 tot 18.00)
of stuur ons een e-mail naar: klantenservice@kadobon-online.nl.

×