Dag van de Duurzaamheid: 5x duurzaam doen + Winactie!

Dag van de Duurzaamheid 2020: vandaag vieren wij deze dag en zijn we ons extra bewust van het belang van een schone en gezonde leefomgeving. Van consuminderen en bewuste keuzes maken. Kiezen voor producten die gemaakt zijn met respect voor mens, dier en milieu. Van een eerlijke wereld waarin iedereen onder goede omstandigheden kan werken. In dit artikel geven wij je tips waarmee je gemakkelijk toch een groot duurzaam verschil kunt maken! Maar ook maak je kans op het winnen van een gratis Nationale Groene Kadobon. Doe maar duurzaam!

1. Voedselverspilling tegengaan

Wist je dat we per jaar wel 600 kg aan voedsel weggooien? Dat is natuurlijk heel erg zonde en helemaal niet nodig. Want als je bewuster jouw aankopen doet en voedsel beter weet te bewaren, kun je heel veel voedselverspilling tegengaan! En tegelijkertijd verminder je hiermee ook jouw plasticafval en verbeter je jouw gezondheid. Bijvoorbeeld met het gebruik van de handige en leuke foodhuggers voor het bewaren van groente en fruit. Plasticvrij, gifvrij en langer genieten van vers eten! Hier lees je nog meer tips om op een makkelijke manier voedselverspilling te voorkomen. 

dag van de duurzaamheid
dag van de duurzaamheid

2. Energie en water besparen

Met het besparen van energie en water doe je veel goeds voor het milieu! Met een paar kleine aanpassingen en nieuwe gewoonten kun je thuis gemakkelijk energie besparen. Zo kun je erop letten de lichten in huis niet onnodig te laten branden. Steek bijvoorbeeld eens wat vaker mooie (geur)kaarsen aan. Dit is ook nog eens veel gezelliger! Kies dan wel voor gifvrije kaarsen die beter zijn voor het milieu en voor jouw gezondheid. Daarnaast kun je gebruik maken van slimme opladers voor jouw elektronica. En met behulp van een handige douchecoach zul je nooit meer te lang onder de douche blijven staan! Wist je bovendien dat koud douchen heel goed is voor jouw gezondheid?

3. Plastic verbruik verminderen

Wist je dat er iedere dag heel veel plastic in onze omgeving en onze oceanen terechtkomt? De enorme afvalberg vormt een groot probleem voor onze planeet. Ons plasticverbruik drastisch verminderen is dus noodzaak! Zo vermijd je het beste zoveel mogelijk single-use plastics zoals rietjes, plastic waterflesjes of koffiebekers. Daarbij kies je waar mogelijk altijd voor betere alternatieven. En omdat plastic gifstoffen bevat, is het ook nog eens beter voor jouw gezondheid! Een duurzame waterfles of thermosbeker is onmisbaar. Maar ook plasticvrije lunchboxen. En neem altijd een eigen herbruikbare tas mee tijdens het boodschappen doen. Hier lees je nog meer tips om jouw plasticgebruik te verminderen

dag van de duurzaamheid 2020

4. Verpakkingsvrij boodschappen doen

Nog een tip voor de Dag van de Duurzaamheid is het verpakkingsvrij boodschappen doen. Neem altijd jouw eigen herbruikbare tas mee tijdens het boodschappen doen of winkelen. Zo hoef je nooit plotseling toch nieuwe tasjes aan te schaffen. Maar ook kun je tijdens het boodschappen gebruik maken van jouw eigen katoenen zakjes voor het vervoeren van groente en fruit. Maar ook voor brood en noten. Zo bespaar je heel veel onnodig (plastic) afval dat slechts een enkele keer wordt gebruikt! Hier vind je handige producten voor het verpakkingsvrij boodschappen doen. 

5. Eco en vegan huidverzorging

Met eco huidverzorging kies je voor producten gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten. Zo zijn ze beter voor jouw huid en voor jouw gezondheid. Want alles wat je op je huid smeert komt ook in jouw lijf terecht. Maar ook zijn natuurlijke verzorgingsproducten beter voor ons milieu doordat er geen gifstoffen worden gebruikt. Daarnaast kies je zo voor diervriendelijke en veelal vegan producten. Lees hier meer over eerlijke, vegan en zero waste verzorging voor hem en haar. En wist je dat reguliere handzeep vaak giftig is voor jou en ons milieu?

dag van de duurzaamheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
×

Wij helpen u graag!

Klik op een van onze medewerkers om te chatten via WhatsApp of bel ons op:
06-18502001 (van 09.00 tot 18.00)
of stuur ons een e-mail naar: klantenservice@kadobon-online.nl.

×