Duurzaam cadeautje

We geven je 5 tips!

De feestdagen komen er weer aan. Een gezellige tijd maar ook een tijd voor het maken van bewuste keuzes vinden wij. Want juist in deze drukke tijd wordt er veel gekocht en veel gegeten. Maar gezellige èn duurzame feestdagen kunnen best samen gaan. Lees onze 5 tips!

groene kadobon als duurzaam kerstcadeau
duurzame cadeaubon in Kerst envelop als duurzaam cadeau zakelijk
RVS waterflessen
Duurzame cadeaus

1. Duurzame (plasticvrije) cadeautjes

Kies de cadeaus eens echt bewust, waarmee maak ik hem of haar echt blij? Dit hoeft niet persé iets tastbaars te zijn. Maar ook bijvoorbeeld een belevenis. Of misschien wel een door jou zelfgemaakt item. Geef een duurzaam en gifvrij cadeau! D.w.z. een cadeau dat op eerlijke wijze is gemaakt, van natuurlijke materialen en zonder schadelijke stoffen.

Let ook op de verpakking en kies zoveel mogelijk plasticvrij. Wat dacht je van plasticvrij speelgoed gemaakt van hout? Mooi, duurzaam en veilig! Heel veel duurzame en gifvrije cadeautjes voor iedereen vind je hier: www.ikshopgifvrij.nl en www.ikshopfair.nl Geef een Nationale Groene Kadobon en hij of zij kiest zelf online het leukste duurzame (Kerst)cadeau!

2. Duurzame (Kerst) verlichting

Ook met de donkere dagen en de feestdagen kunnen we bewust met energie omgaan. Op de buiten Kerstverlichting kun je een tijdschakelaar zetten zodat deze in de nacht automatisch uitgaat. En kies bijvoorbeeld voor dit duurzame Kerstboompje met Ledlampjes met leuke witte balletjes. De boom kun je naar eigen wens buigen. Sfeervol!

En binnenshuis kun je energie besparen door zoveel mogelijk te kiezen voor Led-lampen. En brandt ook weer eens lekker ouderwets veel echte kaarsen. Dat is nog eens gezelliger ook! Ga voor veilige, gifvrije en mooie kaarsen. Bijvoorbeeld deze kokosnoot sojakaarsen, welke zijn gemaakt van 100% oplosbare plantaardige materialen en vrijwel rook- en roetvrij! Een goed alternatief dus voor paraffine kaarsen. Ook als zakelijk kado voor je collega’s.

duurzaam cadeaupakket versturen
Duurzame cadeaus
Biologische kleding
duurzame cadeaus voor haar

3. Minder kleding

Een nieuwe outfit voor de feestdagen? Wacht heel even met shoppen… Want wist je dat de kledingindustrie een enorm vervuilende industrie is met een behoorlijke impact op ons milieu. Voor de productie van bijvoorbeeld één spijkerbroek zijn 20(!) badkuipen met water nodig. Tips voor een duurzame kledingkast? Bij een nieuwe aankoop, vraag jezelf af heb ik dit echt nodig? En ga ik dit vaak dragen? Of kies voor Fairtrade, een cadeau met een verhaal.

Daarnaast kies tweedehands (als je goed speurt zijn er mooie en nog als nieuwe items te vinden voor een prikkie). Of houd een kledingruilparty. En breng oude kleding die je niet meer draagt  naar de kringloop. Tenslotte, kies voor duurzame merken en kies zoveel mogelijk voor biologisch katoen. Vermijd textiel met plasticdeeltjes zoals nylon en polyester. Deze plasticdeeltjes komen via de wasmachine ook in ons milieu terecht.

4. Minder (vlees) eten

Natuurlijk willen we tijdens de feestdagen gezellig dineren met iedereen. Maar vaak bereiden en eten we teveel en wordt er onnodig veel voedsel verspild. Vooral met de Kerstdagen wordt er veel vlees gegeten. En is de grote keuze in vleesproducten in de supermarkt toch wat onvoorstelbaar. Want is dit eigenlijk wel nodig? Lees hier ons blogartikel voorkom voedselverspilling.

Wij vinden van niet, het kan allemaal best wat minder. Sta eens stil bij dierenwelzijn en de enorme belasting van de vleesindustrie op ons milieu. Bovendien doe je je lijf geen plezier met veel (vet) eten, suiker en alcohol. Maak ook eens een heerlijke vleesvrije feestmaaltijd, er zijn genoeg mooie recepten te vinden!

5. Stel samenzijn voorop

En als laatste tip, laat het samenzijn met familie en vrienden het belangrijkste zijn tijdens de feestdagen. Geniet en waardeer deze mooie momenten. Deze dagen draaien niet om het eten, een duur diner, de luxe cadeaus, mooie outfits en dure wijnen. Maar aandacht telt! En daar worden we pas echt gelukkig van. Alvast gezellige en duurzame feestdagen gewenst ♥

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Scan de code