Duurzaam cadeautje

We geven je 5 tips voor een duurzaam cadeautje!

De feestdagen komen er weer aan. Een gezellige tijd maar ook een tijd voor het maken van bewuste keuzes vinden wij. Want juist in deze drukke tijd wordt er veel gekocht en veel gegeten. Maar gezellige èn duurzame feestdagen kunnen best samen gaan. Lees onze 5 tips!

groene kadobon als duurzaam kerstcadeau
duurzame cadeaubon in Kerst envelop als duurzaam cadeautje

Duurzame cadeautjes voor alle gelegenheden

Duurzaamheid kan het hele jaar door worden gevierd. Overweeg een duurzaam cadeautje voor verschillende zakelijke gelegenheden, zoals jubilea, verjaardagen of het behalen van mijlpalen. Een gerecycled kunstwerk, een duurzame kamerplant of een fairtrade sporttas kunnen allemaal perfecte duurzame cadeaus zijn.

Naast een duurzaam cadeautje, kan het bedrijf als geheel zich inzetten voor duurzaamheid. Overweeg bijvoorbeeld het verstrekken van herbruikbare koffiemokken met het bedrijfslogo, het introduceren van een recycleprogramma op kantoor of het organiseren van bewustmakingscampagnes over duurzaamheid. Het gaat niet alleen om het geven van cadeautjes, maar ook om het creëren van een duurzame bedrijfscultuur.

Duurzaam cadeautje: Bewustzijn verspreiden

Naast individuele cadeaus, kan het bedrijf als geheel zich inzetten voor duurzaamheid. Overweeg bijvoorbeeld het verstrekken van herbruikbare koffiemokken met het bedrijfslogo, het introduceren van sustainable cadeaus of het organiseren van bewustmakingscampagnes over duurzaamheid. Het gaat niet alleen om het geven van kleine duurzame cadeautjes, maar ook om het creëren van een duurzame bedrijfscultuur.

Het geven van duurzame cadeautjes in de zakelijke wereld is niet langer een optionele extra, maar eerder een noodzaak. Het is een kans om niet alleen waardering te tonen, maar ook om duurzaamheid als een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur te omarmen. Of het nu gaat om een duurzaam cadeau voor een man, kind of collega, de keuzes die we maken in het geven van cadeaus kunnen een verschil maken, zowel op persoonlijk als op zakelijk niveau.

Dus, terwijl de zakelijke wereld evolueert naar een meer duurzame toekomst, laten we het geven van een duurzaam cadeautje niet achterblijven. Laat uw waardering zien op een manier die niet alleen de ontvanger, maar ook de planeet ten goede komt. Een duurzaam cadeautje is niet alleen een gebaar.

RVS waterflessen als duurzaam cadeautje
Duurzame cadeaus

1. Duurzame (plasticvrije) cadeautjes

Kies de cadeaus eens echt bewust, waarmee maak ik hem of haar echt blij? Dit hoeft niet persé iets tastbaars te zijn. Maar ook bijvoorbeeld een belevenis. Of misschien wel een door jou zelfgemaakt item. Geef een duurzaam en gifvrij cadeau! D.w.z. een cadeau dat op eerlijke wijze is gemaakt, van natuurlijke materialen en zonder schadelijke stoffen.

Let ook op de verpakking en kies zoveel mogelijk plasticvrij. Wat dacht je van plasticvrij speelgoed gemaakt van hout? Mooi, duurzaam en veilig! Heel veel duurzame en gifvrije cadeautjes voor iedereen en duurzame cadeautjes 10 euro vind je hier: www.ikshopgifvrij.nl en www.ikshopfair.nl Geef een Nationale Groene Kadobon en hij of zij kiest zelf online een geschikt duurzaam cadeautje.

2. Duurzame (Kerst) verlichting

Ook met de donkere dagen en de feestdagen kunnen we bewust met energie omgaan. Op de buiten Kerstverlichting kun je een tijdschakelaar zetten zodat deze in de nacht automatisch uitgaat. En kies bijvoorbeeld voor dit duurzame Kerstboompje met Ledlampjes met leuke witte balletjes. De boom kun je naar eigen wens buigen. Sfeervol!

En binnenshuis kun je energie besparen door zoveel mogelijk te kiezen voor Led-lampen. En brandt ook weer eens lekker ouderwets veel echte kaarsen. Dat is nog eens gezelliger ook! Ga voor veilige, gifvrije en mooie kaarsen. Bijvoorbeeld deze kokosnoot sojakaarsen, welke zijn gemaakt van 100% oplosbare plantaardige materialen en vrijwel rook- en roetvrij! Een goed alternatief dus voor paraffine kaarsen. Ook als zakelijk kado voor je collega’s.

duurzaam cadeaupakket versturen
Duurzame cadeaus
Biologische kleding
duurzame cadeaus voor haar

3. Minder kleding

Een nieuwe outfit voor de feestdagen? Wacht heel even met shoppen… Want wist je dat de kledingindustrie een enorm vervuilende industrie is met een behoorlijke impact op ons milieu. Voor de productie van bijvoorbeeld één spijkerbroek zijn 20(!) badkuipen met water nodig. Tips voor een duurzame kledingkast? Bij een nieuwe aankoop, vraag jezelf af heb ik dit echt nodig? En ga ik dit vaak dragen? Of kies voor Fairtrade, een cadeau met een verhaal.

Daarnaast kies tweedehands (als je goed speurt zijn er mooie en nog als nieuwe items te vinden voor een prikkie). Of houd een kledingruilparty. En breng oude kleding die je niet meer draagt  naar de kringloop. Tenslotte, kies voor duurzame merken en kies zoveel mogelijk voor biologisch katoen. Vermijd textiel met plasticdeeltjes zoals nylon en polyester. Deze plasticdeeltjes komen via de wasmachine ook in ons milieu terecht.

4. Minder (vlees) eten

Natuurlijk willen we tijdens de feestdagen gezellig dineren met iedereen. Maar vaak bereiden en eten we teveel en wordt er onnodig veel voedsel verspild. Vooral met de Kerstdagen wordt er veel vlees gegeten. En is de grote keuze in vleesproducten in de supermarkt toch wat onvoorstelbaar. Want is dit eigenlijk wel nodig? Lees hier ons blogartikel voorkom voedselverspilling.

Wij vinden van niet, het kan allemaal best wat minder. Sta eens stil bij dierenwelzijn en de enorme belasting van de vleesindustrie op ons milieu. Bovendien doe je je lijf geen plezier met veel (vet) eten, suiker en alcohol. Maak ook eens een heerlijke vleesvrije feestmaaltijd, er zijn genoeg mooie recepten te vinden!

5. Stel samenzijn voorop

En als laatste tip, laat het samenzijn met familie en vrienden het belangrijkste zijn tijdens de feestdagen. Geniet en waardeer deze mooie momenten. Deze dagen draaien niet om het eten, een duur diner, de luxe cadeaus, mooie outfits en dure wijnen. Maar aandacht telt! En daar worden we pas echt gelukkig van. Alvast gezellige en duurzame feestdagen gewenst ♥

Duurzaamheid als blijk van waardering

Het geven van duurzame cadeautjes in de zakelijke wereld is niet langer een optionele extra, maar eerder een noodzaak. Het is een kans om niet alleen waardering te tonen, maar ook om duurzaamheid als een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur te omarmen. Of het nu gaat om een duurzaam cadeau voor een man, kind of collega, de keuzes die we maken in het geven van cadeaus kunnen een verschil maken. Zowel als persoonlijk kado als een duurzaam cadeau zakelijk.

Duurzaam persoonlijk cadeau: Maak het echt persoonlijk!

Een duurzaam persoonlijk cadeau voor een collega gaat verder dan het oppervlakkige gebaar van waardering. Overweeg een geschenk dat de persoonlijke interesses van uw collega weerspiegelt, zoals een plant die past bij hun kantoordecor of een set herbruikbare keukengerei voor de lunchpauze. Het toont niet alleen waardering, maar ook inzicht in wat uw collega belangrijk vindt.

Dus, terwijl de zakelijke wereld evolueert naar een meer duurzame toekomst, laten we het geven van cadeautjes niet achterblijven. Laat uw waardering zien op een manier die niet alleen de ontvanger, maar ook de planeet ten goede komt. Een duurzaam cadeautje is niet alleen een gebaar maar voorkomt ook verspilling en maakt de wereld een klein beetje groener.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven