Duurzaam Sinterklaas cadeau

Wat is een leuk cadeau voor Sinterklaas? Geef dit jaar een duurzaam Sinterklaas cadeau! Met Sinterklaas worden er in het hele land heel wat cadeaus gegeven. En niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Vaak zitten er cadeaus bij die gemaakt zijn van plastic of ze bevatten schadelijke stoffen. Dit wil je, vooral voor kinderen, liever vermijden. Wist je bovendien dat veel Sinterklaas cadeaus op oneerlijke wijze worden gemaakt? Door te kiezen voor verantwoorde Sinterklaas cadeaus kunnen we wel een duurzame impact maken!

Voor een origineel Sinterklaaskado!

Duurzame cadeaus zijn beter voor onze aarde, maar ook voor onze gezondheid. Wil je hem of haar zelf de keuze geven voor een duurzaam Sinterklaas cadeau? Geef dan een duurzame cadeaubon. Met de Nationale Groene Kadobon kies je uit heel veel duurzame Sinterklaas cadeaus, want Sinterklaas is er voor iedereen!

Vier Sinterklaas dit jaar op duurzame wijze! Duurzaam Sinterklaas vieren doe je met duurzame Sinterklaas cadeaus voor jong en oud. Je kunt ook kiezen voor een gezamenlijk cadeau Sinterklaas. En wil je rekening houden met jouw Sinterklaas budget? Ook bij een low budget Sinterklaas is er nog volop keuze voor een duurzaam Sinterklaas cadeau. De duurzame cadeaubon is namelijk verkrijgbaar in verschillende waarden.

Wist je dat je de Nationale Groene Kadobon ook zelf thuis kunt uitprinten om direct te kunnen geven? De gratis printbare envelop ontvang je gemakkelijk en snel in je mailbox. Zo is het ook een ideaal last-minute duurzaam Sinterklaas cadeau. Daarnaast kun je de duurzame cadeaukaart per post laten bezorgen of op de gewenste datum per email laten versturen.

groene cadeaubon
5.000+ duurzame Sintkado’s naar keuze

Duurzaam leven tips

 • Voorkom voedselverspilling door slim te kopen en te koken.
 • Verminder plasticgebruik met herbruikbare producten.
 • Ga verpakkingsvrij boodschappen doen en neem je eigen tas mee.
 • Koop biologische en lokale producten, dat is eerlijker en smaakvoller.
 • Gebruik energiebesparende producten voor een beter milieu.
 • Kies voor ecologische schoonmaakmiddelen zonder gifstoffen.
 • Geef duurzame cadeaus, zoals een duurzame cadeaubon zodat je zeker weet dat je hem of haar echt blij maakt!

Duurzame cadeaus

Door te kiezen voor duurzame kado’s kun je een positieve impact maken op duurzaamheid. Wat zijn duurzame geschenken? Duurzame kadootjes zijn op eerlijke en duurzame wijze gemaakt zonder stoffen of materialen die schadelijk kunnen zijn voor de aarde of voor onze gezondheid. Duurzame cadeaus zijn bijvoorbeeld Fairtrade cadeaus waarbij de makers van het product een eerlijk loon krijgen voor hun werk en zij onder veilige omstandigheden kunnen werken. Bovendien hebben Fairtrade producten vaak een bijzonder verhaal, zoals de Fairtrade sieraden, Fairtrade servies of Fairtrade woonaccessoires.

Een circulair cadeau is ook een mooi duurzaam Sinterklaas cadeau. Hierbij worden van oude producten weer nieuwe, unieke producten ontworpen. Mooie drinkglazen gemaakt van oude wijnflesssen of stijlvolle heren- en damesriemen gemaakt van oude brandweerslangen. Nog meer duurzame Sinterklaas cadeaus zijn bijvoorbeeld een duurzame wellness cadeauset of een gifvrije pannenset. Kortom, duurzame cadeaus zorgen voor een duurzame en mooie beleving op Sinterklaas avond!

Cadeau ouders Sinterklaas: Wat geven voor Sinterklaas aan je ouders? Met de Nationale Groene Kadobon kiest hij of zij zelf online een duurzaam Sinterklaas cadeau dat echt gewenst is! Zo geef je een persoonlijk en origineel Sinterklaas cadeau en draag je bij aan een duurzamere wereld. Met de duurzame cadeaubon is er keuze uit wel meer dan 5.000 duurzame kado’s. Laat de duurzame cadeaubon per post of online bezorgen met jouw persoonlijke tekst. En wist je dat je met aankoop van de Nationale Groene Kadobon automatisch de Plastic Soup Foundation steunt?

gerecyclede riemen als duurzaam vaderdag cadeau
Riem van gerecyclede brandslangen
duurzaam speelgoed als duurzaam sinterklaas cadeau
Magnetronknuffels

Duurzaam Sinterklaas cadeau kind

Er is volop keuze in duurzame Sinterklaas cadeaus voor kinderen!

 • Duurzaam speelgoed; van gerecyclede plastic flessen wordt het mooiste speelgoed gemaakt, zoals een kiepwagen of een brandweerauto, maar ook een springtouw of een frisbee.
 • Houten bouwpakketten; zijn duurzaam en leerzaam, maar ook heel leuk om alleen of samen in elkaar te zetten. Je kiest uit verschillende miniatuur bouwpakketten, zoals een villa, helicopter of racewagen.
 • Gifvrije verf; gemaakt van natuurlijke grondstoffen en natuurlijke voedselkleurstoffen voor de mooiste kleuren. Wat dacht je van prinsessen kleuren of regenboog kleuren?
 • Gifvrije boetseerklei; kleien is altijd een goed idee, maar wel gifvrij! Het is een natuurlijk product en ook goed uitwasbaar uit kleding. Geheel vrij van giftige stoffen, zoals parabenen, ftalaten of microplastics.
 • Gifvrije schmink; gemaakt van natuurlijke ingrediënten zodat jouw kindje het altijd veilig op de huid kan gebruiken.
 • Plasticvrije drinkbekers; gemaakt van natuurlijke materialen en zonder schadelijke stoffen, zoals BPA. In leuke ontwerpen voor zowel jongere als oudere kinderen. Onmisbaar voor mee naar school!
 • Magnetronknuffels; houden alle kinderen heerlijk warm op koude dagen en nachten. Daarnaast hebben ze door de toevoeging van lavendel een ontspannende werking.

Duurzame schoencadeautjes

Ook schoencadeautjes kies je liever duurzaam. Wat zijn leuke duurzame schoencadeaus? Laat je inspireren met deze duurzame schoenkadootjes:

 • Met een chocoladeletter gemaakt van biologische Fairtrade chocolade kun je wel met een goed gevoel genieten van de lekkerste chocolade. Wist je dat veel chocolade producten nog steeds afkomstig zijn van een oneerlijke cacao productie?
 • Een handgemaakt, natuurlijk stuk zeep is een heerlijk duurzaam schoencadeautje. Het bevat verzorgende plantaardige oliën, zoals jojoba olie, kokosolie en olijfolie voor voeding en hydratatie. Kies bijvoorbeeld voor de geur kruidig mint, bloemen of kaneel. Voor een gezonde, mooie en frisse huid.
 • Gifvrije glitterpoeder is een feestelijk en duurzaam schoencadeautje voor kleine prinsjes en prinsesjes. Wist je dat reguliere glitterpoeder schadelijk is voor het milieu? Gifvrije glitterpoeder is gemaakt van natuurlijke ingrediënten van minerale oorsprong. Helemaal gifvrij en plasticvrij dus. Je kunt het gebruiken voor zowel huid als haar.
 • Grappige en handige duurzame schoencadeautjes om duurzamer te leven met je gezin? Een douchecoach voor diegene die altijd te lang onder de douche staat. Een duurzaam nachtlampje voor jouw kindje die graag nog laat in bed aan het lezen is. En duurzame wollen sokken voor je moeder die altijd last heeft van koude voeten.
 • Met de Nationale Groene Kadobon geef je keuze uit meer dan 5.000 duurzame geschenken voor hem en haar. Maak dit schoencadeautje nog specialer door een gratis persoonlijke tekst toe te voegen op de cadeaubon. De duurzame cadeaubon past gemakkelijk in iedere schoen; een klein Sinterklaas cadeau dat eigenlijk heel groot is!
duurzaam sinterlaas cadeau
Duurzame schmink voor kids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven
×