Fairtrade Week: eerlijk eten en drinken Van 29 oktober tot en met 6 november is het Fairtrade Week!

In deze week staat eerlijke handel centraal. Vele supermarkten, bedrijven, winkels en gemeenten werken samen om bewustwording en gebruik van Fairtrade te stimuleren. In de huis-aan-huis actiefolder van de Fairtrade Week zijn er leuke aanbiedingen te vinden van verschillende Fairtrade producten.

Door te kiezen voor Fairtrade producten kun je zelf een bijdrage leveren aan het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden.

Koop jij al Fairtrade?

Mensen vragen zich steeds vaker af waar onze voedselproducten vandaan komen en of deze eigenlijk wel duurzaam geproduceerd worden. We maken steeds vaker een bewuste keuze in de supermarkt door te kiezen voor een product met het Fairtrade keurmerk. Dit wordt gelukkig steeds makkelijker omdat er al veel Fairtrade producten verkrijgbaar zijn. En zo kunnen we de kleine boeren in ontwikkelingslanden blijven ondersteunen.

Naast o.a. Fairtrade koffie, thee, chocolade en wijn, is er bijv. ook Fairtrade kleding, handdoeken, beddengoed, cosmetica en sieraden.

Wat is Fairtrade?

In ontwikkelingslanden zijn het vaak de grote producenten van o.a. koffie, thee en bananen die als eerste hun weg vinden op de exportmarkt omdat zij een grotere draagkracht hebben dan de kleinere producenten. Hierdoor krijgen de kleinere boeren vaak geen kans om ook hun producten op de markt te brengen om zo in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Fairtrade geeft ze deze kans wel, Fairtrade geeft hen inkomenszekerheid en vertrouwen in een duurzame toekomst.

Max Havelaar ziet toe op het Fairtrade keurmerk in Nederland; op de controle en de naleving van de belangrijkste Fairtrade condities: producten worden ingekocht bij kleine boeren, het verstrekken van een minimumprijs en een extra sociale premie en regels m.b.t. milieu- en werkomstandigheden.

Fairtrade koffie

Koffie was het eerste en snelst groeiende Fairtrade product op de markt. In onze volgende blog deel ik dan ook graag iets meer over de herkomst van koffie, mijn ontmoeting met koffieboeren in Costa Rica en ook: is koffie eigenlijk wel of niet gezond?

Fairtrade cadeau

Wil je een Fairtrade (Kerst!)cadeau geven of krijgen? Ook bij de Nationale Groene Kadobon kun je (laten) kiezen voor Fairtrade producten! Bekijk deze duurzame en vooral mooie producten op onze website, veel plezier:)[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
×

Wij helpen u graag!

Klik op een van onze medewerkers om te chatten via WhatsApp of bel ons op:
06-18502001 (van 09.00 tot 18.00)
of stuur ons een e-mail naar: klantenservice@kadobon-online.nl.

×