Is jouw shampoo wel gifvrij?

Shampoo gebruiken we vaak, soms zelfs dagelijks. Maar wat zit er eigenlijk in jouw shampoo? Misschien ben je je er al wel van bewust wat je op je huid smeert. Maar weet je ook wat je voor je haar gebruikt?

Wat is giftige shampoo?

Veel gewone shampoos zitten namelijk vol met chemische schadelijke stoffen. Deze komen met het haren wassen ook op je (hoofd)huid terecht. En net als voeding wordt dit voor een groot deel ook opgenomen door je lichaam. Dit is geen fijn idee toch? En zeker niet als je weet dat deze stoffen je hormoonbalans (vooral voor vrouwen) behoorlijk in de war kunnen schoppen. En ze tasten je immuunsysteem aan. Ook wordt het steeds meer bekend dat deze stoffen zelfs kankerverwekkend kunnen zijn. Bovendien komen deze schadelijke stoffen met het wegspoelen door het doucheputje ook in onze natuur terecht waar ze schade aanrichten.

Maar hoe kies ik dan een gifvrije shampoo?

Het belangrijkste is: check altijd de ingrediënten op de verpakking en ga niet blindelings af op een mooie verpakking en een aantrekkelijke producttekst. Want er zijn zelfs shampoos die een vermelding hebben met “natuurlijk” maar toch giftige stoffen bevatten.

Vermijd in ieder geval altijd deze schadelijke stoffen: SLS (sodium lauryl sulfate), parabenen, ftalaten, minerale olien, siliconen en aluminium. Maar helaas zijn er nog meer schadelijke stoffen voor mens en natuur.

Check ook altijd of de shampoo een organic certification logo heeft. Ga voor een shampoo met natuurlijke ingrediënten, met zo min mogelijk ingrediënten en zonder ingrediënten die je nauwelijks kunt uitspreken.

Wees je bewust van de verzorgingsproducten die je gebruikt (ook voor kinderen!) en de impact daarvan op ons milieu. Kortom, kies beter voor jezelf en voor de wereld!

Ben je gehecht aan je eigen vertrouwde (maar niet gifvrije) shampoo? Je vindt vast een favoriete gifvrije shampoo met je lievelingsgeur!
Dus wil je ook een shampoo dat vriendelijk is voor jezelf en voor de natuur? Kies dan altijd voor een gifvrije shampoo. Wij helpen je graag om een goede en gifvrije keuze te maken van de betere merken. Kijk op https://www.ikshopgifvrij.nl/gifvrije-producten/gifvrije-cosmetica/haarverzorging/

Happy hair, happy you!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
×

Wij helpen u graag!

Klik op een van onze medewerkers om te chatten via WhatsApp of bel ons op:
06-18502001 (van 09.00 tot 18.00)
of stuur ons een e-mail naar: klantenservice@kadobon-online.nl.

×