Plastic Soup Foundation

Plastic is een wondermateriaal, maar het is ook een grote vervuiler. Kunnen we de gigantische, steeds groter wordende hoeveelheid plastic afval die in de Stille Oceaan drijft, nog opruimen en aangroei stoppen? Terwijl ook onze eigen Noordzee steeds meer verandert in een plastic soep? 

1. Kies je donatiebedrag (minimaal €5)
2. Kies betaalmethode Kadobon-Onlinecadeaubon online
3. Ontvang per email een bevestiging of doneer anoniem

Plastic heeft een keerzijde voor mens, dier en milieu

Van al het plastic dat wij gebruiken wordt de helft na eenmalig gebruik weggegooid. Het grote deel van plastic in onze oceanen is afkomstig van land. Het plastic valt uiteen in heel veel plasticdeeltjes (microplastics) waar vele zeedieren en vogels lijden onder de enorme plastic soep in de zee. En wist je dat dit plastic ook in ons eten terechtkomt? Het is dan ook van dringend belang dat we ons plasticgebruik flink zullen moeten verminderen. 

Plastic en onze oceanen

Het plastic afval in onze oceanen is enorm en de productie van plastic blijft toenemen. Zowel wegwerpplastic als plastic verpakkingen komen in het milieu terecht en zorgen voor permanente vervuiling omdat plastic niet afbreekbaar is. Maar wist je dat er ook plastics in onze oceanen terechtkomen door. 

Het zeeleven wordt ernstig bedreigd door het plastic afval. Zo worden koraalriffen ernstig aangetast door de gifstoffen in plastic, maar ook door ziekteverwekkende bacterien. Daarnaast raken zeedieren verstrikt in plastic of ze krijgen plastics binnen omdat ze plastic voor voedsel aan zien. Als gevolg wordt het gehele ecosysteem aangetast.

Plastic en onze gezondheid

Het plastic probleem bedreigt niet alleen onze oceanen, de dieren en het milieu. Maar het tast ook de gezondheid van mensen aan omdat microplastics in ons eten en drinken terechtkomen. Bijvoorbeeld door het eten van weekdieren zoals mosselen, maar ook garnalen.

Daarnaast wordt er microplastics aangetroffen in kraanwater en gebotteld water. Hoewel plastic ook zal worden uitgescheiden door het lichaam, is er ook kans dat plasticdeeltjes in ons lichaam achterblijven en tot ziekte kunnen leiden. Wist je dat wij ook plasticdeeltjes inademen in de vorm van huishoudelijk fijnstof, zoals tapijten? Plastic is dus overal!

Plastic Soup Foundation

Wat doet de Plastic Soup Foundation?

Het doel van de Plastic Soup Foundation is het plasticgebruik drastich te verminderen. Waar zij zich voorheen voornamelijk richtten op de gevolgen van plasticvervuiling in onze oceanen, richt de Plastic Soup Foundation zich nu ook meer op de gezondheidseffecten van plastic. Om meer bewustwording te creeren, zetten zij zich hiervoor in middels educatie en samenwerking met verschillende (inter)nationale organisaties.

Steun de Plastic Soup Foundation met jouw duurzame cadeaubon

Met de Nationale Groene Kadobon draag je bij aan het verminderen van plasticgebruik, want je kiest alleen maar uit plasticvrije producten. Bijvoorbeeld voor het bewaren en meenemen van voedsel en dranken. Daarnaast kies je uit plasticvrije verzorgingsproducten en woonartikelen gemaakt van natuurlijke materialen. Wil je de Nationale Groene Kadobon liever doneren dan kun je hiermee ook de Plastic Soup Foundation steunen!

De Plastic Soup Foundation wil geen gevoelens van machteloosheid bevorderen, maar aanzetten tot positieve bewustwording en actie.

Wat kun jij doen tegen plasticvervuiling?

De grootste veroorzaker van het plastic probleem is wegwerp plastic. Met zijn allen kunnen wij deze vervuiler drastisch verminderen door zoveel mogelijk plastic te vermijden en te kiezen voor plasticvrije alternatieven. Er zijn genoeg tips te vinden hoe je plastic kunt vervangen door duurzame materialen. Zo kies je liever voor eten uit een glazen of papieren verpakking.

En maak gebruik van een herbruikbare water- of thermosfles. En voor de boodschappen neem je katoenen groente- en fruitzakjes mee. En wist je dat veel verzorgingsproducten en cosmetica plasticdeeltjes bevatten? Deze komen via het doucheputje in onze oceanen en ons milieu terecht, maar ook in jouw lichaam. Kies dan ook liever voor 100% plasticvrije producten, beter voor onze omgeving en onze gezondheid!

Plastic soup foundation

Wist je dat? Er worden voortdurend plasticdeeltjes gevonden in ons eten en drinken, maar ook ademen we plastic in.

duurzaam cadeau
Winkelwagen
Scroll naar top
×

Wij helpen u graag!

Klik op een van onze medewerkers om te chatten via WhatsApp of bel ons op:
06-18502001 (van 09.00 tot 18.00)
of stuur ons een e-mail naar: [email protected]

× Live chatten via WhatsApp