Plastic Soup Foundation

Plastic vernietigt onze aarde! Leef plasticvrij met deze 5 tips!

Plastic vernietigt onze aarde! Leef plasticvrij met deze 5 tips!

Plastic is schadelijk voor jou en voor onze aarde. Leef dus zoveel mogelijk plasticvrij. Lees hier waarom plasticvrij noodzaak is en hoe jij het gebruik van plastic drastisch kunt verminderen. Plastic vernietigt onze aarde, het is niet afbreekbaar en het is slecht voor je gezondheid. Plastic is zeer vervuilend voor onze oceanen en laat een ‘plastic soup’ achter. En wist je dat zeedieren zelfs plastic aan zien voor voedsel? De Plastic Soup Foundation zet zich in tegen plastic vervuiling en de grote productie van plastic.
Gebruik dus zo weinig mogelijk plastic! Hoe je dat doet? Lees hier onze 5 tips!

1. Vervang de plastic boterhamzakjes

Weg met de plastic zakjes! Dagelijks komen wel meer dan 1 miljoen plastic zakjes in ons milieu terecht, erg vervuilend dus. Maar nu is er een mooi alternatief: de boterham/groente/fruit zakjes van biologisch katoen. Handig voor onderweg en om mee te nemen naar school of werk. In deze katoenen zakjes blijft de smaak veel beter behouden dan in plastic zakjes. Ook kun je hiermee het eten in de koelkast lekker vers houden. Na gebruik kunnen de katoenen zakjes gewoon in de wasmachine! Of kies natuurlijk voor een eco lunchbox om dagelijks je lekkere en gezonde lunch in mee te nemen. Er is al een mooi assortiment aan eco lunchboxen gemaakt van RVS.
Geef ook kids een eigen broodtrommel, bijvoorbeeld een vrolijk exemplaar van bamboe. Plastic broodtrommels bevatten vaak de schadelijke stoffen BPA en ftalaten.
Daarnaast kun je thuis gebruik maken van de nieuwste foodhuggers om je restjes groente en fruit in te bewaren. Bovendien blijft je eten langer vers en zie je meteen wat er nog in je koelkast ligt.

2. Kies boodschappen zonder plastic verpakking

In de supermarkt zijn heel veel producten verpakt in plastic. Maar wees bewust en probeer toch te kiezen voor de onverpakte producten, de papieren of de glazen verpakkingen. Ga je naar de markt? Neem dan zelf een voorraadpot of vershouddoos mee om aldaar te kunnen vullen. Dat kan gemakkelijk met bijvoorbeeld noten, kaas, groente en fruit. Neem je eigen papieren of katoenen tas mee.
Wist je dat de eerste plasticvrije (Ekoplaza)winkel onlangs is geopend in Amsterdam? De producten zijn plasticvrij verpakt zoals in papier, glazen potten en flessen of biologisch afbreekbaar folie. Bovendien is Ekoplaza partner van de Plastic Soup Foundation. Binnenkort volgen waarschijnlijk meer plasticvrije winkels!

3. Maak geen gebruik van een plastic boodschappentas

Weiger de plastic boodschappentasjes in de supermarkt en in andere winkels. Neem altijd je eigen boodschappentas mee als je op pad gaat. Ga bijvoorbeeld voor een mooie katoenen boodschappentas in een vrolijke kleur. Leg deze standaard in de auto of in je fietsmand zodat je altijd een plasticvrije tas bij je hebt!

4. Koop geen plastic waterflesjes

Wel 40% van het zwerfafval bestaat uit plastic flesjes en blikjes. Wie heeft er nog niet standaard zijn eigen waterfles mee? Hiermee draag je al aanzienlijk bij aan het verminderen van de plastic afvalberg. Bovendien is dit gezonder voor jou. Want de plastic waterflesjes laten nare stoffen achter bij het hervullen van de flesjes.
Maar vervang ook eens de plastic koffiebekertjes op het werk door mooie en hippe koffiebekers van bamboe. En neem je eigen leuke bamboe servies mee naar de camping of voor de picknick. Dat is vrolijk en duurzaam!

5. Ga voor vervangende materialen zoals bamboe

Maar er zijn zoveel producten gemaakt van plastic… Dat klopt maar er zijn tegenwoordig ook genoeg betere alternatieven beschikbaar! Kies voor alternatieve duurzame grondstoffen zoals bamboe. Denk hierbij aan kinderservies en drinkbekers in vrolijke kleuren en patronen. Maar ook bamboe keukengerei en badkamerartikelen. Bovendien zijn deze producten vaak heel mooi en stevig!

Toch meer hulp nodig bij het verminderen van je plastic gebruik? Ga op plastic dieet! Schrijf je in voor het plasticdieet.nl en ontvang meer tips en inspiratie.

Plasticvrije en gezonde producten kopen? Kijk dan eens bij www.ikshopgifvrij.nl
Welke plastic producten heb jij al vervangen? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar top
×

Wij helpen u graag!

Klik op een van onze medewerkers om te chatten via WhatsApp of bel ons op:
06-18502001 (van 09.00 tot 18.00)
of stuur ons een e-mail naar: klantenservice@kadobon-online.nl.

×