Stichting Bionext

Stichting Bionext maakt zich sterk voor méér duurzame biologische voeding en landbouw.

Het verhaal van bioheld Matthias…

Adopteer een kip

Een van de campagnes van Bionext is Adopteer een kip.

Adopteer een kip

Hoe kun je je Nationale Groene Kadobon doneren aan Stichting Bionext?

Kies de button “Doneer nu” en kies als betaalmethode ‘kadobon-online’. Vervolgens kies je het gewenste bedrag om te doneren en vul je kadoboncode in.  Tenslotte kun je er voor kiezen om een certificaat te ontvangen van je gift. Anoniem doneren is ook mogelijk.

Doneer aan Stichting Bionext

Wat doet Stichting Bionext?

Bionext maakt zich sterk voor méér duurzame biologische voeding en landbouw. Het is onze passie om jou weer te verbinden met wat je eet, waar het vandaan komt en wie het maakt. Oftewel: terug naar de oorsprong! Zodat je bewust kan kiezen wat goed is voor jou en voor de wereld om je heen. Elke dag, elke keer als je eet, maak jij een keuze. Een keuze voor wel of geen uitloop voor kippen, een keuze voor lieveheersbeestjes of chemische bestrijdingsmiddelen.

Adopteer een kip

Een van de campagnes van Bionext is Adopteer een kip. Biologische legkippen hebben veel ruimte en kunnen lekker naar buiten. Van oorsprong wonen kippen in het bos. Daarom zorgt een biologische boer ervoor dat er in hun uitloop veel bomen, struiken en hoge grassen staan. Door deze beschutting voelen de kippen zich veilig voor bijvoorbeeld vossen en roofvogels. Ook in hun stal houdt de boer rekening met de specifieke wensen van de kippen. Zo zijn er zitstokken, legnesten en strooisel om lekker in te scharrelen. Het voer is biologisch, dus onbespoten. Alleen voor biologische kippen is het preventief wegbranden of kappen van een (levend) deel van de snavel verboden.

Ben je ook overtuigd geraakt van de kracht van biologisch? Doneer dan je Nationale Groene Kadobon aan Bionext!

2017-07-25T12:19:20+00:00 Goede doelen|