Zo start je het voorjaar gezond en duurzaam!

Ook zo’n zin in het voorjaar? Het lenteweer laat nog even op zich wachten maar het is officieel lente! Heb jij ook de voorjaarskriebels en wil je een ‘frisse start’ maken? Voor je omgeving en voor jezelf. Lees dan onze 8 tips voor een gezonde en duurzame lente!

1. Eet minder vlees

Door minder vlees te eten draag je bij aan een beter milieu en dierenwelzijn. Bovendien heeft je gezondheid baat bij het eten van meer plantaardige producten. Kies vaker vegetarisch. Wil je toch af en toe vlees eten, kies dan voor biologisch vlees en duurzame vis.

2. Ga voedselverspilling tegen

Wist je dat er per huishouden 50kg voedsel per jaar in de vuilnisbak terecht komt? Hoewel ook supermarkten en bedrijven hierin een rol spelen, blijken huishoudens de grootste voedselverspillers. Dus doe je boodschappen bewuster en ga slim om met kliekjes. Maak bijvoorbeeld gebruik van foodhuggers om restjes groenten en fruit te bewaren.

3. Laat de auto vaker staan

Met vaker lopen, fietsen en de trap oplopen doe je je lichaam een groot plezier. Zo kom je eenvoudig toch dagelijks in beweging. Immers zitten we vaak een groot deel van onze dag. Daarnaast is het natuurlijk veel beter voor het milieu want auto’s geven veel CO2 uitstoot.

4. Houd een lente schoonmaak

Zorg dit voorjaar weer voor een schoon en fris huis. Maar maak hiervoor gebruik van natuurlijke schoonmaakproducten. Zoals groene zeep, azijn en zuiveringszout. Dit is niet alleen beter voor onze natuur maar ook voor jezelf. Want chemische schoonmaakmiddelen bevatten vaak veel gifstoffen. Bovendien zijn deze veel duurder.

5. Kies vaker suikervrij

We eten dagelijks vaak veel meer suiker dan we denken. Want suiker zit ook vaak ‘verstopt’ in verschillende producten zoals sauzen. Check de ingrediënten op de verpakking, kook vers en maak zoveel mogelijk zelf zonder toegevoegde suiker.

6. Ruim lekker op

De lente is het moment om het hele huis eens goed op te ruimen. Begin met één ruimte in huis en maak dit af. Daarna begin je met de volgende kamer. Spullen die al een jaar niet zijn gebruikt, geef je weg, verkoop je of breng je naar de kringloop voor een tweede leven. Bovendien werkt opruimen ook ontspannend en geeft het ook ruimte in je hoofd!

7. Ga voor plasticvrij

Maak zo min mogelijk gebruik van plastic producten. Naast dat plastic niet goed is voor onze gezondheid, is plastic ook ontzettend vervuilend. Onze oceanen en natuur worden hierdoor ernstig aangetast. Steun ook de Plastic Soup Foundation.

8. Ga weg in eigen land

Boek dit jaar eens geen vliegvakantie maar ga lekker weg in eigen land. Want vliegvakanties zorgen voor enorm veel CO2 uitstoot. Bovendien heeft Nederland zoveel mooie plekken. Zeker de moeite waard in het voorjaar waarin alles mooi in bloei staat!

1 gedachte over “Zo start je het voorjaar gezond en duurzaam!”

  1. Wat een fijne tips! En ook leuk om te zien dat ik veel al doe. Plasticvrij kan ik nog wel wat in verbeteren vrees ik… Hebben jullie ook een blog die daarbij op weg helpt? Merci!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
×